CCR

REACT Telepresence Robot

REalizing Affordable and safe autonomous navigation for telepresenCe coboTs

A telepresence robot is a robot for virtual presence. A telepresence robot makes it possible to participate virtually in a consultation/ward round for doctors by the means of a large touch screen mounted on a robot that can be controlled by the person who is not present. 

AIM

The purpose of the project is to further develop the current GoBe telepresence cobots to be able to move autonomously (self-driving) around the hospital.

Med robotten kan sundhedspersonale deltage virtuelt i en stuegang eller et møde på et patientværelse. På den måde kan sundhedspersonalet spare tid på transport og derved nå at se flere patienter i løbet af en dag.

RESULTS

Projektet blev bremset af problemer med IT og netværk, som ikke kunne løses. Data til lyd og billede skal sendes krypteret af hensyn til datasikkerheden, og det lykkedes ikke at skabe en tilstrækkelig hurtig forbindelse til dette.

Desuden viste en ny behovsanalyse, at behovet for selvkørende skærme ikke er så stort på det nye OUH, da der kommer videoskærme på alle sengestuer.

Partners

GoBe Robotics (Blue Ocean Robotics)

Funding

COVR (under EU Horizon 2020)

GoBe Robotics

Project period

Start: 15 November 2020 
End: August 2021

Telepresence robot
The telepresence robot from GoBe Robotics

Contact

Søren Udby

Programme Manager, CCR

[email protected]
(+45) 29 31 72 59

Malte Kongstad Deleuran

Malte Kongstad Deleuran

Innovation Consultant

[email protected]
(+45) 21 65 71 46