CCR

HanDiRob

Håndhygiejne har fået et fornyet fokus i disse år. Men selv når pandemien er slut, vil det stadig være afgørende for hygiejnen på et hospital, at alle husker at spritte hænder af. Derfor udvikles der nu en spritrobot, som kan flytte sig der hen, hvor der er brug for den, oplade sig selv og gøre opmærksom på, når den skal fyldes op.

Robotten består af to moduler: en mobil base på hjul samt en spritstander, som basen kan tage af og på. På standeren er der en interaktiv skærm, som kan interagere på forskellige måder med brugeren. Der vil også være et kamera, som hjælper robotten med at navigere, men ikke udfører ansigtsgenkendelse eller nogen former for lagring.

MÅL

 

Prototyperne er klar, og vil i 2022 blive testet på OUH og Universitätsklinikum Schleswig-Holstein (Universitetshospitalet i Kiel og Lübeck).

  1. Først undersøges det, hvordan basemodulet navigerer og fungerer i praksis.
  2. Dernæst hvordan basen fungerer i samspil med standerne.
  3. Til sidst observeres, hvordan robotten formår at interagere med mennesker og tilbyde dem håndsprit. Nogle af disse mennesker vil blive spurgt ind til deres brugeroplevelse. Der vil altid være en supervisor til stede.

Flere robotter skal kunne være til stede i samme område og interagere med hinanden. Målet er, at robotterne på en let og gnidningsløs måde kan være med til at forebygge smitsomme sygdomme på et hospital.

Læs mere om HanDiRob på projektets egen hjemmeside

Partnere

Finansiering

Projektet finansieres af det dansk-tyske EU Interreg.

Projektperiode

Start: 12. april 2021
Slut: 2022

Kontakt

Cecilie Pilgrim

Projektleder

[email protected]

user dummy image

Oskar Palinko

Projektkoordinator, SDU

[email protected]