CCR

Prøvsen

H.C. Andersen Børne- og Ungehospitalet på Odense Universitetshospital (OUH) ligger et væsentligt stykke fra afdelingen Blodprøver og Biokemi, hvor prøver skal analyseres.

Fra H.C. Andersen Børne- og Ungehospitalet er det ikke muligt at sende prøver med pusterør eller rørpost, og derfor har serviceassistenter indtil nu dagligt brugt omkring to timer på at fragte prøver fra ambulatoriet og daghospitalet på H.C. Andersen Børne- og Ungehospitalet til analyse i laboratoriet.

MÅL

Målet med robotten Prøvsen var at frigøre personalets tid til mere patientnære opgaver ved at overtage transporten af prøver.

Prøvsen bygger på erfaringer fra HUBOT, der løser et lignende formål på Odense Universitetshospital. 

RESULTATER

Prøvsen er en er en Autonom Mobil Robot (AMR), som kan køre blandt patienter, personale, sengetransporter, rengøring, affaldsvogne osv. Ruten er 400 meter og går bl.a. gennem forhallen og forbi hospitalets kiosk.

På de travle dage kører Prøvsen over 8,5 km – og sparer derved serviceassistenterne for en del skridt og tid.

Tidligere måtte forældre og børn desuden vente på, at prøverne blev afhentet af en serviceassistent, men nu kan de sendes afsted med det samme af bioanalytikeren. Prøvsen frigør således både tid hos serviceassistenter og minimerer ventetiden for patienter og pårørende.

Partnere

Prøvsen er udviklet og implementere i samarbejde mellem H.C. Andersen Børne- og Ungehospitalet, Blodprøver og Biokemi og Centre for CLinical Robotics på OUH.

Finansiering

Projektet er internt finansieret og realiseret med vores Alpha Partner-aftale med Mobile Industrial Robotics (MiR).

Projektperiode

Start: sommer 2022
Slut: januar 2023

Mere info

Robotten blev navngivet Prøvsen efter en konkurrence på OUH’s facebookside.

Prøvsen

Kontakt

Esben Hansen

Esben Hansen

Teknisk leder, CCR

[email protected]
(+45) 51 46 67 67